onsdag den 16. marts 2011

Folket har talt


Resultatet af læserrundspørgen er opgjort, og 100% af stemmerne er for kommentarmoderation. Den eneste, der er mod moderation, er mig, fordi det er mig, der skal moderere, og jeg har ved gud da ikke altid tid til at tilse min hemmelige blog, dertil er den simpelthen for hemmelig. Det betyder, at der godt kan gå en halv dag, før en kommentar bliver udgivet, og det er vel i sit væsen debathæmmende. Hvis jeg lægger mig til at dø, skal jeg nok åbne kommentarfeltet først.



At jeg ikke er den eneste, der, som Akilleus i teltet, har tumlet med spørgsmålet om ovenfrakommende websidemoderation, fremgår af dagens nyheder. Christopher Poole er ham fra 4chan, der er over alle medierne for tiden:
"One of the mistakes I've made is believing in an invisible guiding hand as far as moderation goes. And that if you give the community the right structure they could police themselves," he [Christopher Poole] admits."

"I've underestimated the value of having a real staff presence, and encouraging them to police the boards behind the scenes. When it's not clear that we're leading things it's like we're not there and that we don't care – it's extremely detrimental to community" [min fremhævning –
red.].

"At one point, we let it go [to the extent that] we were so far behind the scenes that when we came back it was met with a mixed reaction [from 4Chan users]."


***HURRA FOR DET GODE, GAMLE ANONYME INTERNET!***


5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er 100% ikke rigtigt! Og hvorfor stod der "Vi" vil lytte, da du lavede undersøgelsen? Er du ved at gå tilbage til din GUD(SRØST)DOMMELIGE selvfede før-Jammer-jeg?
Det kan godt være, at de anonyme hamster stønnere er trælse, men hvorfor kan du ikke bare bortcensurere de kommentarer du ikke orker pletter det perfekte?

Mandejammer sagde ...

Selvfed? Tal pænt eller jeg censurerer dig.

Per 19 sagde ...

Hvad betyder det egentlig, at "de anonyme hamstrer stønnere"?

Mandejammer sagde ...

Hamstrerne stønner rundt efter nødder til forrådet, uden at man ved, hvem de er.

Mandejammer sagde ...

Men jeg skal da gerne svare dig, Anonym:
* "Vi" hentyder inklusivt til Mandejammer-lokalsamfundet eller eksklusivt til det øverste råd.
* Jeg HAR prøvet at bortcensurere kommentarerne, efterhånden som de plettede, og det virkede ikke. Derfor de nye, skrappere udrensningsmidler. Måske en dag, når ingen ser, lemper jeg op igen, f.eks. hvis jeg snart skal dø.