mandag den 26. september 2011

'Det snotgrønne hav'


Min datter (15) skal øve sig på engelsk, så jeg gav hende Ulysses at læse højt af. På side 3 kom der et ord, jeg ikke har har hørt: "scrotum-tightening".
– Jeg har hørt nok, den bog er uartig, sagde jeg og tog den fra hende. Tror fanden, den blev forbudt.

Fantastisk ord i øvrigt: "pungstrammende"*) på dansk (overs. Mogens Boisen). Jeg vidste ikke, det fandtes, men nu vil jeg bruge det i alle tænkelige sammenhænge.

Bagefter læste hun et par kapitler højt af The Thin Man. Næste gang får hun en Tao Lin, som jeg tror er rimelig scrotumstrammende.Spørgsmål: Giver det mening for en kvinde at læse ordet "scrotumstrammende"? Er det en følelse, I kan forstå? Er der et tilsvarende fysiognomisk fænomen hos kvinder?

PS Det gode ved litteratur er, siges det, at man kan nikke genkendende ("nikke genkendende", ha!, en af de lammeste af alle floskler) til, hvad andre tænker. Her kunne jeg godt have brugt det ord.

*) Klunkekrympende, siger jeg bare.

5 kommentarer:

T. Weed sagde ...

Findes der ikke en ægte Mandejammer Twitter account? Bare sådan lige, du ved - til at få stillet dagens MJ dosis? @citater

Mandejammer sagde ...

Der er ganske rigtigt en Mandejammer-Twitter-konto, og jeg har stakkevis af materiale at losse derpå, og formatet tiltaler mig, jeg har bare ikke taget mig sammen endnu.

capac sagde ...

Jammer, der er kropslige oplevelser, vi ikke kan dele helt med hinanden. Fx kan vi mænd vel ikke helt sætte os ind i, hvad en ve er eller, hvordan det føles at føde et barn. Vi kan leve os meget ind i det, men ikke selve smerten. Sådan tror jeg også det er med kvinder og det klunkestrammende...

Mandejammer sagde ...

Jeg forstår. Men det kan jo godt være, at æggestokkene udvider sig eller sådan noget, når adrenalinen udløses ved forberedelse til kamp, flugt eller lign. Jeg kunne selvfølgelig også slå det op, men først ville jeg lige indhente evt. feminine førstehåndserfaringer på området.

Mandejammer sagde ...

Er der en læge i huset?