lørdag den 3. september 2011

Snorkeren - en udvidet analyse


Hvordan kan det være, at "niggerdreng" i Elefantens vuggevise af forståelige grunde er blevet ændret til "kokosnød" (jf. her og her), men "tigeren brøler sin aftensang" ikke er blevet ændret til "løven brøler sin aftensang"? Sangen er jo hensat til Afrika, ikke Asien*), med mindre der i sidste vers springes til Asien.**) Er politisk korrekthed vigtigere end videnskabelig korrekthed? Er det okay, at forurene små børns åbne, modtagelige hjerner, bare fordi det er noget "pjat"? Ikke hvis du spørger mig. Jeg ser frem til, at linien bliver korrigeret i fremtidige udgaver af Åh abe. Og glæd jer til de kommende måneder, hvor jeg vil tage fat på vores kønne, gamle julesange.


*) Jf. struds, næsehorn, gnu og zebra, hhv. vers I, II og III.
**) Sorte pantere henfører i virkeligheden til sorte leoparder (Panthera pardus), der lever i både Afrika og Asien.Hvorfor min fiksering på denne "uskyldige" gamle sang? Nu har jeg sunget den for min yngste datter omtrent hver aften de sidste mindst fem år, dvs. min. 1.500 forestillinger i alt. Det er for meget. Og det var ikke mig, der fandt på det, jeg har aldrig kunnet fordrage den sang. Men den luller hende lige i søvn hver gang.
Fucking gamle lortesang.

Da mine børn endnu delte værelse. gjorde hendes storesøster indvendinger:
– Helt ærligt, kan du ikke synge noget andet?
– Men hun kan godt lide den.
– Jeg hader den sang.
Shh! Sov sødt lille Jumbo og…
– Lalalala!
Hold mund!
– Lalala!
– Du får ingen julegaver, hvis du ikke holder mund!
– Lalalala!
Hold op! Stop!
Vrææl!
Min kone fra det andet værelse: – Hvad sker der?
(Frit efter hukommelsen.)

Overforklaring: Her ligger humoren i, at jeg til det ene barn synger blidt, skiftevis med at jeg skælder det andet ud i deres modsatte køjer.Note: Om løver og tigre i Afrika og Asien, se også arkivet her og her (for hengivne læsere).4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har også sunget den sang til hæshed. Jeg tror det var rødbeden der fik dem til at elske den. Mit problem ligger i det med "husmodersorgen". Kan du ikke lige køre den igennem en udvidet analyse, for mig?

Mandejammer sagde ...

Aha! Der har jeg også været. Nye læsere kan begynde her: http://mandejammer.blogspot.com/2009/09/husmodersorgen.html
(første "her"-link efter "kokosnød" i teksten).

Anonym sagde ...

Tror at den der tiger, er et synonym med det asiatiske verdensherredømme...

De ejer ALT!

Mandejammer sagde ...

Det er overdrevet og anakronistisk.