torsdag den 22. juli 2010

Da med ét...




– Åh nej, jeg er ligeglad med alt!

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke en lettelse!

Anonym sagde ...

Jeg har altid syntes, at det var et misvisende udtryk, dette ligeglad med - det burde hedde ligeglad om eller for, for dét kan man godt være. Jeg er f.eks. reelt set som oftest ligeglad for broccoli og rosenkål, ligeglad om du kalder det at smile højt eller at le - bare jeg får noget at spise, og, bare du gør det!

Det eneste tidspunkt, jeg virkelig har følt, at ligeglad med var passende, eller, de eneste tidspunkter, har været når mennesker jeg kender har været på "lykke"piller. Så har jeg været stærkt bekymret, mens de har været ligeglade med (dét og alt andet) stort set, hvadsomhelst. Altså, forstår du, der er forskel på at være (lige meget) glad for det ene og glad for det andet også, og så på at være ude af stand til at mærke nogen forskel på, hvad man føler (som ingenting), fra det ene (dyb) til den næste (bjergtop, menneske). Selv om jeg da selvfølgelig sagtens kan se, at der kan være en fordel i at jævne følelserne ud i en periode (mens man får has på forskellige uhensigtsmæssigheder i psyken, der måske er på vej til at dræbe eller destruere én), men i sidste ende (s lange løb*) synes jeg det virker farligt, som med alt andet deslige; hvis man ikke kan føle noget overhovedet, hvori finder man så incitamentet til at vågne for blot at konstatere, at man igen intet føler, i morgen?

*som så på den måde alligevel kan ende med at blive kortere end godt muligvis, nej sandsynligvis, er

Anonym sagde ...

Ligeglad, aldrig glad.

Mandejammer sagde ...

Jeg sagde det til min kone, så sagde hun: – Gu' er du ej.

Anonym sagde ...

Godt, at hun ved det - når du nu ikke gør :)

Mandejammer sagde ...

Hvad ved jeg.

Anonym sagde ...

Nej, det er også rigtigt, det ved vel ikke engang du.
Men så får du lige et MØS! alligevel, og så kan du jo eventuelt høre ad hos konen, om hun ikke vil veksle det for dig til noget mere likvidt :)