fredag den 23. juli 2010

Seismisk


Min skæl drysser som aske. Det føles, som om mit hoved langsomt kremeres.





13 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hæ. Den scene kan jeg godt huske - god films, dér :)

Anonym sagde ...

og P.S. hun var klart min helt(inde), fordi hun turde være så klam, men i det hele taget turde de meget, de var nogle værre rebeller var de, men også meget søde.

Og nu må jeg vist hellere lige høre lidt Simple Minds, tror jeg.

Mandejammer sagde ...

Jeg ved ikke, om de var rebeller. Jeg synes, det vigtigste var, at de stod sammen mod de gamle røvhuller.

Anonym sagde ...

Det var også det jeg mente. På en rebelsk måde.

Mandejammer sagde ...

Teknisk set var den ene rebelsk (og forbryderisk), og de andre var noget andet, men lad gå. Glem ej heller, at systemet havde gjort dem til rebeller/forbrydere ved at straffe dem med eftersidning og derved skabe rammerne for deres sammenhold og oprør.

Anonym sagde ...

Systemet, ja. Men den diskussion har jeg een gang haft (med en anden), og hvem er det lige, der skaber dét?*

Alt kan lægges inden for systemet, selv systemet ligger der. Hvis du spørger mig.

*den store, (dejligt uforpligtende) ansvarsfri fællesstemme.
Hvis du spørger mig, eller hvis jeg svarer alligevel.

Mandejammer sagde ...

Hvem ved, hvem der skaber systemet, men det vedligeholder sig selv. Sådan er det jo med institutioner: personerne i dem er udskiftelige.

De unge mennesker her bliver oprørere (for en stund, så længe deres indespærring varer) pga. overgrebet mod deres frihed. Hvad hedder insurgents på dansk?

Anonym sagde ...

Det kan garanteret googles :)

Systemet, institutioner er lavet af mennesket - og ja, både det enkelte og de store masser (men mere det enkelte i den store masse, hvis du forstår, tror jeg) - se på naturen: ren kaos dog organiseret på sin vis alligevel, bare med den forskel, at det ikke derude på forhånd er givet (klassificeret), hvem der er tabere og hvem der er vindere*.

Vi er syge, mennesket er sygt, det hedder ego og et godt eksempel er en fyr der hedder Egon, som behandler visse mennesker på en særlig måde, fordi han tror han er mere værd. Så ender det med, at de (der skal være mindre) også opfører sig sådan og sådan
taber vi - hele tiden og igen, og vi bliver aldrig klogere og heller ikke Egon** (han bliver bare stærkere og stærkere, også selv om han faktisk i virkeligheden er the one missing link, vi sagtens kunne undvære).

*og på den måde er det mere lige spil med muskler og ægte snilde, ikke alt det psyko-pis inde over (ingen psykisk terror fx, fra den ene gulerod til den anden, det har jeg i hvert fald aldrig set)

**jeg kender ham ikke, men jeg kender mange som han, de hedder bare noget andet

Anonym sagde ...

og undskyld mig, men jeg synes det virker som om dine andre fans har taget flugten, og nu skal jeg også snart selv på ferie, så der bliver måske lidt stille (eller også vender de automatisk tilbage, det kunne jo tænkes, at der var en sammenhæng der*).

*her

Mandejammer sagde ...

Jeg er uenig i, at "mennesket" er sygt (andet end f.eks. i hovedbunden). Jeg tror bare, vi er sådan. Idealer skal du ikke tage dig så meget af.

God ferie!

Anonym sagde ...

Aner ikke hvad du snakker om.
Men tak, og go' fortsat blogging.

Mandejammer sagde ...

Det er en koan, og en dag vil alt stå klart for dig.

Anonym sagde ...

En koan? - hahahaha...