torsdag den 6. august 2009

Omgang med børn

***
Jeg har i dag formået at holde en samtale kørende med et 8-års barn, der ikke er mit, hele vejen over en gåtur, 10 stop på Metro-linien og en gåtur igen. Meget belevent. Det gælder om at stille de rigtige spørgsmål (Har du set nogle gode film på det sidste?) (Ice Age 3).

Hvordan nogen, mindst af alt et voksent menneske, og jeg ved det sker, kan læse Harry Potter, går over min forstand. Alle de ord! Jeg har aldrig set så mange ord. Det er værre end Dickens, og så dårligt oversat. (Alt det med at nogen er "den udvalgte"/"the chosen one" – jeg er imod det. Det virker religiøst. Øv. Hvad blev der nogensinde af "skab din egen skæbne"? Så er dét ikke godt nok mere, nu skal man være født til det. Hvor Bush-års-agtigt.)

Harry Potters ar har denne form:


Jeg skal med min mor til "samtale" i morgen på et sygehus i provinsen, hvor hun går til behandling. Hun er helt vildt syg, men så en kort overgang var der stasis. Jeg har ikke tænkt på andet hele ugen – det kræver stor energi ikke at tænke på det hele tiden. Hun ringede og lagde en besked, mens jeg var på ferie, fordi hun ville høre, hvordan vi havde det. Hun lød bekymret, så jeg skypede hende og fortalte om alle vores spændende ferieoplevelser og genvordigheder, og efter et kvarter spørger jeg:
– Og hvordan har du det?
– Åh, jeg ved ikke rigtigt, siger hun. – Min CA 125 (det er markøren) er 700. Det er dobbelt så højt som sidst.
Og så fremdeles.

Jeg kan ikke overskue noget, før jeg har været til den samtale. Så var jeg så dum at arrangere et møde, nu jeg er derovre, med en gallerist, jeg aldrig ser. Jeg ved ikke, hvad jeg tænker på. Hvis det er dårlige nyheder med min gode, gamle mor, bliver jeg helt blæst. Som at se et spøgelse.
***

6 kommentarer:

Rikke sagde ...

Rust dig, MJ.
Nu er sidste chance for at stille de skøre spørgsmål. Lad din sunde fornuft blive hjemme.

Så Ice Age i 3D, den var da sjov. Heldigvis sker der noget på 3Dområdet.

prøv nu noget andet med hende!

Anonym sagde ...

Har du set Ice Age 3 med din mor?

Mandejammer sagde ...

Mine børn vil gerne se Ice Age 3. Det må blive med deres mor. Selv venter jeg på Up.

Mandejammer sagde ...

PS Stille hvem skøre spørgsmål?

Le Linquiz sagde ...

Frygter Jammermanden - ved siden af alt det andet han frygter - slet ikke at blive mistænkt for pædofile bagtanker? Sådan at tale med en bette knægt. Og hvad så med, når du endelig har hul igennem til en fremtidig forbruger af litteratur, at lede purken ned ad de lave tankebaner, din forestilling om den ordrige Harry Potter-sovs følger.

Mandejammer sagde ...

Nej, det frygter jeg ej. Det var heller ikke en purk, men en purkette (purkine?), jeg fulgtes med.