mandag den 31. januar 2011

Det var en aftale


Vi tog ud i IKEA og skændtes hele vejen, bittert, indædt, alle de gamle knapper trykket i bund, medens jeg forsøgte at føre min svirefars automobil. Ét fejltrin, og mit navn ligger i ruiner. Heldigvis løb vi ind i Niller-drengen og Petunia og blev afledt en gratis IKEA family member-kaffe eller to. Fucking IKEA, de havde ikke det, vi ville have, så vi købte noget, vi ikke havde brug for, for kr. 2.000. Min kone købte lysestager. Lysestager! Hvem betaler for det? Jeg skulle have nogle rammer, men de var enten lidt for små eller alt for store, så jeg købte to flere, end jeg skulle have, der ikke passer, bare for at være på den sikre side. Bare for at spare penge brugte jeg kr. 500 på noget, der ikke er godt nok.*) Der er meget kort vej fra at købe noget i IKEA til at bygge det selv ud af pap (det holder lige dårligt, men det af pap er til at reparere).

Jeg kan ikke forestille mig nogen mere modbydelig livsstil end at køre i sin bil ud til et omkringliggende indkøbscenter. Hvor aftrækkerfingerrykkende. Fra nu af handler jeg lokalt eller over nettet.Vi var også i ILVA, der er endnu værre. En komplet joke af falskhed: en skibskuffert som sofabord, der er lavet for at ligne en gammel skibskuffert, nogen engang har fundet på at bruge som sofabord. En lampe lavet af et kamerastativ, der er lavet for at ligne et gammelt kamerastativ, men som er dyrere end et rigtigt kamerastativ, nyt eller gammelt, og ikke kan bruges som kamerastativ. Udpræget bordelsmag over hele linien (sort og sølv). Kunstigt slid.

Se, hvad William Gibson siger om den slags, venner:

She was big on patination. That was how quality wore in, she said, as opposed to out. Distressing, on the other hand, was the faking of patination, and was actually a way of concealing a lack of quality.
(Zero history, s. 205)

Og så skændtes vi hele vejen hjem.

– Det gør jeg aldrig igen, sagde min kone. Hun har ikke talt til mig siden andet end i grynt eller enstavelsesord. Dyrisk eller domsfældende. Som sfinksen. Jeg aner ikke, hvad hun tænker på, andet end at det ikke er noget godt.

*) Hvor mange gange skal jeg lære, at kvalitet betaler sig?

7 kommentarer:

Donzo sagde ...

Rigtig mange gange! Det er den nøjsommes lod.

Anonym sagde ...

Du har bare et eller andet med møbler - eller er det redebyggeri, der er problemet?

Mandejammer sagde ...

Godt set. Jeg er nok på en måde mod møbler. Helst ville jeg leve som beduin (forts. følger).

Slavepiskeren sagde ...

Hva´med den:(forts. følger).

Løb den ud sandet;)

Mandejammer sagde ...

Forsinket kommentar: Møbler minder mig om døden. Fornægtelsen af flygtighed.

Anonym sagde ...

Hi there to every body, it's my first pay a quick visit of this blog; this website consists of awesome and in fact fine information designed for visitors.

Feel free to visit my blog iphone 5 nano

Anonym sagde ...

I've been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty
worth enough for me. Personally, if all site owners
and bloggers made good content as you did, the internet will
be much more useful than ever before.

Also visit my weblog ... payday loans