fredag den 1. februar 2008

Vidste du at mænd kan give brystmælk?


Jeg vidste det ikke, men jeg fandt ud af det ved at læse Jared Diamonds Why Is Sex Fun? Mænd har alt det nødvendige fysiologiske udstyr: mælkekirtler, kanal til brystvorten osv. Efter 2. verdenskrig blev der dokumenteret flere hundrede tilfælde af fanger fra KZ-lejre og japanske krigsfangelejre, der havde oplevet, at mælken var begyndt at løbe til deres bryster.

Det er ikke engang løgn. Se under male lactation.





Der er også en australsk video om emnet, der er decideret forstyrrende og aldeles for lang (6 min.)
Det viser sig, at mange mænd er misundelige over ikke at kunne give bryst. Ikke mig!

Man kan bruge brystpumpen 2 x 20 min. om dagen og få gang i produktionen, også selvom der ikke kommer mælk nok til at mætte baby.

* Er det lovligt for en mand at give sit barn bryst?

10 kommentarer:

Terse sagde ...

Det er ikke en mand med barn Jusepe de Ribera har malet. Billedet hedder retteligt Magdalena Ventura with Her Husband. Hendes mand er blevet klippet fra det udfsnit du har på bloggen. Maleriet er fra 1631 og er at finde på Museo Fondación Duque de Lerma i Toledo.

Et andet eksempel på en kvinde med skæg er Jennifer Miller. Hun kan googles.

Mandejammer sagde ...

Wuf! Hvor ved du sådan noget fra?
Det er altså en skægget kvinde?

Der stod i den bog, jeg scannede det fra, om børn i kunsten, at maleriet forestillede en helgen, der var kendt for sin store gavmildhed, symboliseret ved brystet.

Brystet sidder i øvrigt underligt på kroppen.

Rose of Aberdeen sagde ...

Ha ha! Mandejammer er i virkeligheden en skægget kvinde!

Mandejammer sagde ...

Haha selv.

Terse sagde ...

Jeg ved det fra bøger som jeg bruger til mit speciale - den jeg har oplysningerne fra om Magdalena Ventura hedder "Erotic Ambiguities - the female nude in art" af Helen McDonald.

Og jeg er ked af at andre bøger fylder dig med løgn. Til gengæld sidder brysterne ikke særligt underligt hvis man påtænker at brysterne generelt sidder lavere på torsoen nu end de gjorde for bare 20-30 år siden. Det handler om højde, drøjde og generelt sundhedsniveau. Den skæggede kvinde Magdalene er sandsynligvis ikke højere end 150 cm. og så er det mælkefyldte bryst jo skubbet ind ad og op, henover kjolelivet.

Jeg troede i øvrigt at du vidste det, men bare ignorerede det. Du må meget undskylde at jeg har rystet bloggens selvbillede i sin grundvold! ;o)

Terse sagde ...

Der er flere informationer om billedet i denne artikel af James Clifton: "Ad vivum mire depinxit": toward a reconstruction of Ribera's art theory.

Den findes i Storia dell'Arte no. 83 (1995).

Mandejammer sagde ...

Jeg er fuldstændig rystet og i chok!

"Erotic Ambiguities" dukkede op i Google, da jeg ledte efter Ribera-maleriet, og jeg bookmarkede bogen til fremtidig neglen.

Den med at brysterne sidder lavere nu end for 20-30 år siden, vidste jeg ikke. Er det generelt, du mener, eller bare på den samme kvinde? Haha.

Så jeg hører, hvad du siger om brysthøjde, men det sidder stadigvæk underligt i midten, og jeg synes, det er tydeligt at se, at modellens rigtige bryst ikke har været blottet for maleren, men at han blot har malet det på bagefter.

Terse sagde ...

Nu er din version af billedet også spejlvendt hvilket får det til at se meget mere mærkværdigt ud. Hvad er det for en amatør der har været billedredaktør på din bog om børn i kunsten? Faktisk vil jeg gerne vide hvem der har skrevet den i det hele taget.

Men det er da klart en mulighed at han har malet efter gehør og ikke model.

Mandejammer sagde ...

Eilertsen, Mogens
Barnet i kunsten : træk af barnebilledets kunsthistorie (Mogens Eilertsen) / billedvalg: Mogens Eilertsen ; litteraturliste: Mette Eilertsen. - [Kbh.] : Amanda, 1991. - 144 sider : alle ill. i farver

Anonym sagde ...

Hi, I ԁo think thіs iѕ аn еxcellent web ѕіte.

ӏ ѕtumbledupоn іt ;) I am gоing to
гevіsіt yet again sіnce I boοκ-markeԁ
it. Ϻοney аnԁ frеeԁоm is the gгeatest ωаy tо сhange, may you bе rich and соntinue to guiԁe othеrs.



Loоk at my homepage ... vodafone unlock iphone
my web page > unlock iphone for tmobile