søndag den 16. september 2007

Sær svensk juleskik


Jeg kender én, en svensker, der var fremtidsforsker i et stort, det største, amerikanske teleselskab. Hans mor, en dybt religiøs kvinde, var på besøg, og han tog hende med til firmaets julemiddag. Her sad hun ved siden af firmaets højst rangerende afrikansk-amerikanske leder og fortalte ham, at "In Sweden the children eat nigger balls for Christmas" (altså negerboller). Hvad tænkte hun på?*)

Min ven, svenskeren, er et af de mest kontrollerede mennesker, jeg har mødt. Jeg har aldrig set nogen spille så godt pool, når de var fulde, og så holde foredrag for 500 forretningsfolk dagen efter.

Sidst jeg hørte fra ham, var han droppet ud og boede i S.F. Han havde anbefalet sin chef at købe en aktie, men chefen afslog, og i stedet for købte han og hans familie alt det, de kunne, før den fløj i vejret.
Jeg tror han begyndte at ryge hash.

Som Day-O sagde om ham: Han har en overaktiv hjerne.


*) En del skandinaver i udlandet har en irriterende vane med at skulle udbrede sig om deres hjemlands skikke og sædvaner, som om det interesserede nogen. Måske gælder det også andre folkeslag, hvad ved jeg.

Her er et diskussionsforum om emnet og en opskrift på svenske chokladbollar, som de hedder nutildags. Det er åbenbart en slags havregrynskugler.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Og ordet chokoladeboller kommer man nok ikke helt så galt af sted med.
Var det din ven, der købte de aktier? Gik det ham godt. Det står med helt sikkert mellem linierne, men er lige i tvivl alligevel...

Mandejammer sagde ...

Jeg vil straks gå tilbage og korrigere.