onsdag den 31. oktober 2007

Galgen venter – lidt om mig selv og min sindstilstand netop nu


Jeg stresser. Men ikke så meget som i går. I dag har jeg den dømte mands afklarethed ved skafottet.

Min næse er rød og dunker af stress.
I går morges drømte jeg, at der var 16 hvirvelvinde på horisonten. I dag vågnede jeg kl. 05 og kunne ikke falde i søvn igen.

Mao. jeg sidder i stormens øje og er løbet tør for tid.

Levende død i en kiste af pap

Den første dag sendte vores skulpturlærer os ud at finde skrald til at lave skulpturer af. Nogle var heldige at finde keyboards, de kunne hive tasterne af, andre fandt hjul, de kunne sætte under deres (alt ser godt ud på hjul). Jeg fandt en lang papkasse på fortovet og åbnede den og fór tilbage, for der lå en mand og sov nede i den, som Dracula i sin kiste i dagslys.

Er der nogensinde nogen, der er blevet dræbt, fordi de har lagt sig til at sove i skraldet (fx. en brandert) og er blevet losset op bag i skraldevognen og kværnet?

Jeg forestiller mig altid lig gemt nede i de frosne snedriver ved cykelstien, som dukker frem, når det tør.



Papkister for de miljøbevidste kan bestilles her.



Efter redaktionens afslutning indsætter jeg dette vagt relaterede billede fra The Spirit:

tirsdag den 30. oktober 2007

Smøger i smug (4)

Det er det samme, hver gang jeg holder op med ikke at ryge. Først nyder jeg friheden: Haha, her sidder jeg og ryger. Så får jeg dårlig samvittighed og til sidst hader jeg mig selv for ikke bare at lade være. Jeg er nu allerede i fase 3.
Jeg tager herud på mit værksted, og det eneste jeg har lyst til er at ryge. Jeg kan ikke engang spise, fordi min mave snører sig sammen. Og hvis jeg spiser, kan jeg ikke spise hurtigt nok for at komme til at ryge.
Det er for latterligt, jeg går ikke engang ind for rygning. Tværtimod. Jeg er for totalt landsdækkende rygningsforbud. Hvis der ikke er nogen, der ryger, behøver man ikke tænke på det.







Tommy Tumor malet af R.K. Sloane, den populære kultmaler

Sidste øjebliks slask

Jeg er depri over ikke at have drevet det til noget i mit liv. Nu sidder jeg igen og er panisk med noget i sidste øjeblik. Alt er kaos, det hele flyder, jeg har ikke styr på en skid og måske er det hele slet ikke besværet værd.
Jeg har noget lort, jeg skal have ud af døren i morgen, og det er ikke rigtigt tørt endnu. Okay, jeg løser det på snedig vis, men jeg er ikke effektiv længere.
Det var sjovt at have en grund til at gøre noget færdigt, nu glæder jeg mig bare til det er overstået.
(Jeg er bevidst obskur her for ikke at afsløre min hemmelige identitet.)

Pive kan jeg, men gøre noget ved det, det er straks en anden sag.

Jeg pauser midt i Me and You and Everyone We Know*) og skriver følgende:

Jeg tomlede rundt i Australien sammen med min kæreste. På et tidspunkt kørte vi rundt med en fyr fra Schweiz, der havde limet sand og muslingeskaller fast på sit folkevognsrugbrød, da en stor natsværmer satte sig fast i vinduesviskeren.
– Stop bilen, vi må redde den, sagde min kæreste, som jeg vil kalde Pernille, men han gad ikke, han var ligeglad. Så begyndte hun at græde. Da stoppede han og reddede natsværmeren. Nu kan jeg huske hvad han hed, han hed Reinhart.

Han sagde, at videnskabelige undersøgelser havde vist, at chokolade stimulerer de samme centre i hjernen som sex, lystcentrene hedder det velsagtens, så når han eller en af hans roommates i Bern kom hjem fra en date og ikke havde fået noget, spurgte de: – Are you ready for some chocolate?

Han arbejdede med computers i Australien.

Han så et skilt for en svejtsisk restaurant midt ude i ødemarken, så vi kørte derind. Der var ikke en kunde i butikken, men det hele funklede. Jeg spiste en kage, og da servitricen, der også var ejeren, kom tilbage, tørrede hun mine krummer på bordet op med en finger.
– Det er det, jeg ikke kan fordrage ved svejtsere, sagde Reinhart.
De er åbenbart pinligt renlige. Jeg vidste det kun fordi, jeg havde læst Asterix i Alperne. Jeg havde aldrig set det i virkeligheden.

Det sjove var, at det slet ikke var hans mening at samle os op, han var bare standset for at tjekke sit kort.
Senere løb vi på hans bil igen et sted ved revet og satte en seddel under vinduesviskeren og kørte videre med ham et stykke til, også selvom han egentlig ikke havde lyst. – I don’t belong in your couple world, som han sagde.

*

Mere om den rejse senere, jeg orker ikke at tænke mere på den nu. Lad os bare sige, det var en oplevelse.


*) Fordi der ligger en pose vand med en guldfisk i oven på en bil i fart i den film**), og den kvindelige hovedperson bekymrer sig om det. Jeg er som Proust med den åndssvage madeleine, alting udløser stribevis af gamle minder.

**) Me and You and Everyone We Know – god film.

Før jeg nåede at stå op

Min kone flåede hovedet af mig og kastede op ned i halsen på mig i morges, da jeg foreslog, at hun kunne afhjælpe sin stress og dårlige søvn ved at dyrke motion.
– Det har du sagt. Du er så hellig, fordi du har løbet fire gange (5), sagde hun, jeg gider ikke høre på dine prækener.
Og så skældte hun mig ud i fem minutter.
Meningen er, at jeg skal hidse mig op, så hun kan være den retfærdige.
Hun har menses.

Fuck det

Jeg har lavet en ny bule i mine svigerforældres bil, men denne gang var det kun halvt min skyld. (Jeg drejede ind ved en parkering, da en gammel nar kørte forbi og skrabede mig på en smal vej.)
Det er noget lort, for jeg skal bruge bilen senere på ugen, og nu har jeg ikke lyst til at spørge. Jeg kunne også godt have brugt den i dag.

Ikke bare det, nu skal jeg også spilde tid med at ringe til forsikringsselskabet og gøre det ansvarlige. (Jeg skulle bare have sagt, at det var sket, mens jeg holdt parkeret, og jeg ikke så det, men min kone var med som sandhedsvidne.) Åh fuck.

mandag den 29. oktober 2007

Skyggesidemanden

For et stykke tid siden skrev jeg om umage par, hvordan det kan få én til at se bedre ud at have en "sidekick", der udtrykker forskellige dårlige egenskaber og dermed sætter ens egen godhed i relief. Jeg kom i tanke om et par oplagte eksempler til: Michael Laudrup og John "Faxe" Jensen, elegantieren og den grove bondejokker, og Seinfeld og George Costanza. Hvad ville Seinfeld have været uden sin skyggeside Larry David (seriens medskaber, udtrykt i billede som George Costanza)? George er ligesom Seinfeld, bare grimmere og mere egoistisk.


***NB! Se Larry Davids serie, Curb Your Enthusiasm, hvor han spiller sig selv. Det har dem, der har lavet Klovn, for det er dér, de har stjålet ideen (og dén har jeg ikke engang set, for jeg kan ikke.)***

Mindeværdige biografoplevelser

Min kone og jeg var inde og se Cinema Paradiso. I mellemtiden havde det sneet, og vi sjaskede hjem gennem 20 cm høj sjap, mens tårerne stod os ud af øjnene. Det kunne ikke have passet bedre.



Brrr besøgte os, og vi tog ind at se Mulholland Drive. Under den lesbiske scene fik jeg et uimodståeligt stigende jern på. Det er aldrig sket før for mig i biffen. Bagefter sagde Brrr, at det samme var sket for ham. Vi sad på hver sin side af min kone. Mærkeligt at tænke på.




Som storbypoeten Frank O’Hara skrev:
the blood in my pants mounts to the stars
as I ponder the silver square.

(citeret fra David Denby i The New Yorker, 10-22-2007)

Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv.

søndag den 28. oktober 2007

Tiden går så langsomt når man venter på en banegård

Jeg var til møde i torsdags, og imens de andre bare hører efter, bruger jeg tiden til noget fornuftigt, fx. at tegne. Fem fulde ark blev det til. Her er udvalgte nedslagspunkter fra referatet:






Jeg hader navnerunder.

fredag den 26. oktober 2007

Dårlige vaner

Jeg har en grovbirkes liggende fra i går, jeg glemte at æde. Det sker for tit, at jeg glemmer mine snacktider.
I stedet for ryger jeg, puls, puls!

Om natten hoster jeg og tænker på, om jeg dør af kræft. Om morgenen har jeg ondt i halsen.

Mine indlæg om at holde op med at ryge igen bliver vildt kedelige.
Jeg skriver dem, mens jeg ryger.

Sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex – noget helt nyt og mærkeligt

Der var et tidspunkt for et par uger siden, hvor jeg pludselig opdagede, at jeg ikke havde lyst til sex. En mærkelig fornemmelse. Som regel har jeg ikke lyst til andet. Der gik en gysen igennem mig: Sådan må det være at blive gammel.

Jeg mærkede efter inde i mig selv en gang til, og næh, det havde jeg virkelig ikke.

torsdag den 25. oktober 2007

Ignoreret selvmordstrussel

Da min kone gik fra mig, truede jeg med selvmord.
– Hold nu kæft, sagde hun.



Her er episoden som tegneserie


Klik på billedet og se det i bredformat!

Hvad jeg tænkte på over morgengrynene

Nu hvor jeg er blevet så pissegammel, at årene fylder så lidt og flyder så hurtigt forbi, og det virker som om, firserne lige er overstået, og hvor tæt på begivenheder dengang er, tænker jeg på, at der kun var gået 20 år siden anden verdenskrig, da jeg blev født. Det er ingen tid. Den må sgu da have kastet noget af en slagskygge. (Fy for fanden, godt det ikke var mig, der levede dengang, man ikke holdt sine krige udenlands, langt væk.) (Godt det ikke var mig, der skulle tage stilling til at være frihedskæmper.)


Jeg ved ikke, hvad nutidens ungdom tænker på, andet end prokreation og rekreation og måske også kreation. Og reklamation og reaktion og aktion. Og eksplosionsgyration og diskombobulation og almindelig disaffektion i lakskoene.

Bævr!

Min svigerinde funderer over at gå ind i politik, og jeg siger: Gør det.
Hun elsker at gå til møder, og hun ved altid, hvad der er rigtigt, selv når hun tager fejl.
Hun besidder stor moralsk kraft, også selvom jeg altid er uenig med hende.
Det er vejen frem. (Hvorfor holde sit lys under en skæppe? Man får de ledere, men fortjener. Nogen skal gøre det.)
Lad verden tage sig af hende.
Bævr, verden!

Pisket i ansigtet

Kender I det, når man taber iPod’en, og ledningen svirper op og pisker én i ansigtet, samtidig med at ørepropperne bliver hevet ud?


onsdag den 24. oktober 2007

Behandl din mand ordentligt – man fanger flere fluer med honning

Min svigerinde mindede mig om en historie. Vi var oppe hos min onkel, min bror havde lånt hans bil og lavet en skade på den, så han var i dårligt humør og gemte sig oppe i loftsrummet, der var soveværelse.
– Hvordan skal jeg muntre ham op? spurgte min svigerinde.
– Gå dog op og giv ham noget sex, sagde jeg, og det gjorde hun.
Jeg er en god broder.

*

Vi skulle op til Jeffs 40-års fødselsdag. Anya mødte os ude på gangen, så vi kunne tænde alle lysene på kagen (jeg kom til at starte udefra, det er blevet til en historie).
– Han fik fisse i morges, så han er i godt humør, sagde hun.
Kvinder!

Min spækkede dag indtil nu (nu er den ikke spækket længere)

Kom sent ind i dag, fordi jeg har været nede og få tappet blod af en medicinstuderende, der ligner Geena Davis (jeg flipper over hvide kitler og omsorgsfuld pleje), og bagefter spist sushi-brunch med Dr. TB.

Jeg havde ikke tid, men jeg gjorde det alligevel, for jeg gør noget for menneskeheden, og jeg skal huske at pleje mit sociale netværk.

Vi er på nippet til at starte en litterær kreds.

Rendt på

Jeg mødte en fyr i går, jeg ikke har set i mindst 20 år. Han boede hjemme på vejen, nu bor han også her i kommunen. Jeg kan meget godt lide ham, han var altid hittepåsom, men jeg kunne ikke lide dengang, han satte sig oven på mig og spyttede mig ind i munden. Det er heldigvis kun sket én gang i mit liv.

*

Der er nu kun 2 separationsgrader mellem mig og Prinsesse Alexandra, den nette lille pakke.

tirsdag den 23. oktober 2007

Nok et guldkorn fra den gode læge

Som Dr. TB sagde til sine børn: "Det er kun tanker".
Hvem ved hvad sammenhængen var, men det er et godt budskab.

Min kaffe smager af terpentin



Jeg er på den tredje firdobbelte indenfor få timer. Jeg brygger den næste, før den første er drukket. Kædedrikning.
Mit hoved eksploderer ved tanken om alt det, jeg skal nå, oven i mit arbejde. Jeg forsøger at strukturere, men tiden er knap. Hvem der kunne meditere på andet end amerikansk foran fjernsynet.
Jeg har ingen kræfter tilbage, når jeg først har lavet mit betalte arbejde, men jeg må ud af mit eksistentielle morads. Det er koldsvedspanik. Jeg får flopsved. Jeg har latterligt lidt med tid, hvis jeg ikke skal gribes med bukserne nede og levere det sædvanlige fusk.

Min guru og de risici han løb

Kære læsere, I må bære over med de her guru-historier lidt endnu. Jeg et par stykker til liggende, der skal fyres af, når jeg har lavet fikse billeder til dem.

Min guru kunne godt lide at sidde nede i parken og spille skak. Han spillede om penge, og nogen af dem, han spillede imod, var ret skrappe. Han blev ved med at spille mod én, en russer, der altid vandt og tog hans penge. Han kunne ikke forklare, hvorfor han blev ved. Han sagde det var ludomani. Det var det samme, der drev ham til at spille på børsen. Løb det lige rundt, så gik det godt.

Min guru begyndte at ringe efter en luder, der kom hjem til ham. En dag kom hendes alfons med. Min guru drak sig bevidstløs, og de tog hans penge. Eller også havde han drukket sig bevidstløs, da hun ringede til sin alfons, og de tog hans penge. Hun kom ind i mellem og ringede på, og han lukkede hende ind. I hvert fald var det selvdestruktivt og farligt.

mandag den 22. oktober 2007

søndag den 21. oktober 2007

Sammenstød søndag morgen, når gaderne er øde

Jeg var ude at løbe igen i morges, ikke fordi det morer mig, men fordi jeg tænker på det som en investering i min fremtid.

På vejen tilbage løb jeg ind i en narkoman, da jeg justerede min venstre øreplug midt i 36 Chambers.
– Hvad laver du, mand?! sagde han.
– Du slingrer, råbte jeg og susede videre.

Om morgenen er der ikke andre end joggere og misbrugere på vejene.


lørdag den 20. oktober 2007

Sidste ord

Det sidste min farmor sagde til mig var: "You go back to her now." Så kunne jeg ikke sige nej.*)

Det sidste hun sagde til mig over telefonen var: "Get a job!" Jamen, jeg har allerede et, protesterede jeg. Det gi’r okay. Jeg tror, hun mente, at jeg trængte til at komme ud af lejligheden. Jeg sad altid derhjemme. Også når jeg ikke lavede noget. Min eneste fornøjelse var at gå ned i supermarkedet og købe 2 liter tilbudsis til $1.29, Edy’s Cookies & Cream.
Jeg savnede min kæreste. Det var svært at vænne sig til at bo i en ny by.

*

Noget af det sidste min onkel sagde til mig, det var over telefonen, var: "So you got greedy." Jeg havde fucket min lejekontrakt op med en ulovlig fremleje. Jeg gider ikke tænke på det.
Han vidste, hvad han talte om, han hængte sig på grund af sin gæld. Og depression. Dårligt justeret medikation.
Jeg fik en æske med min farmors vielsesring i og andre ting. Han havde vristet diamanten ud og solgt den.
Han led af for meget fast ejendom.
Death by real estate.


*) Det var min kæreste, hun mente. Jeg var klar til at sætte mig i fjernssynsstolen med en ballgame og en skål is (mint-chocolate chip, Pepperidge Farms), men sprang på den næste bus.

Africa on Fire


Denne hippe lyrik faldt ud af de Anders And-blade, jeg fik tilbage fra min nevø.


africa on fire your my last
desire i fuck-bitches in
Jakuzzi i like shit and
pussi ai Havnt smoke Jini
fuck the bitch in bikini


Note: Foundmagazine.com er en god, gammel website for fundne ord (indkøbssedler, opslag, skizofrene skrifter). Fyren rejser landet rundt og optræder med dem.
De sjofle er de sjoveste.
Jeg ved ikke, om der findes en dansk pendant.

Forholdsredegørelse - for de nysgerrige


Lige nu går det meget godt mellem min kone og mig (det kunne heller ikke gå værre uden at ende i håndgemæng). Jeg har sagt ting som: "Det du siger bedrøver mig" og forsøgt at være afslappet, som den ene part i dette forhold. Det hjalp også at drikke hård sprit en enkelt aften, for i flere dage efter var jeg fuldstændig afslappet og afklaret, intet rørte mig. (Note til mig selv: Husk det til en anden gang: Når der er knas hjemme, så gå ud og drik dig lam i låget.)

Sidste gang jeg tænkte sådan, at det egentlig går meget godt, eksploderede alting i hovedet på mig næste dag. (Det var ca. et par uger siden, hvis jeg ikke tager meget fejl.) Klog af skade vil jeg derfor træde meget, meget varsomt de næste par dage.
Alting kokser omkring os.

MEGET
MEGET
MEGET
MEGET

*

Som min ven Day-O siger: "You have a contentious relationship.”

fredag den 19. oktober 2007

Nye og gamle pletter i mit liv


Jeg har fået den første plet på min dyre nye jakke. Det er kædeolie.




Længe har jeg haft denne kaffeplet på mit gardin.



Hvor min guru drak sin kaffe

I årevis drak min guru altid sin kaffe i Dean & DeLuca’s på Prince St. (Spring St.?) i SoHo, indtil de skiftede ejer, og der begyndte at lugte underligt. Der var også for mange mennesker til sidst. Så man kunne altid komme ned og møde ham. Han kom der tidligt og sad der til ved 11-tiden. En dag råbte han over til et andet bord, hvad klokken var. – Øh, sagde manden og så på sit ur. Han blev lidt overrasket. Det var Jonathan Pryce, der spillede hovedrollen i Miss Saigon på Broadway, som sad der sammen med Jackie O.

Min guru kunne tale med alle, og han var altid ude på gaden, så han nåede også at se alle og selv blive set. En dag tog han ind på et galleri SoHo og så et stort sort/hvid fotografi af sig selv. (Han kunne godt lide at sidde og spille skak i parken. Det var dér, det var taget.) Han kaldte sig en "street person", men selvfølgelig ikke i den forstand, at han var hjemløs, han var bare aldrig hjemme i lejligheden.

En overgang stjal han kager om morgenen nede i Dean & DeLuca’s, en prune Danish, en schnecken, indtil ejeren sagde, at nu måtte han virkelig holde op. Han vidste ikke, hvorfor han gjorde det. Han kunne ikke forklare sig, men han skammede sig.